Wordt jij

vliegtuigmonteur?

Wordt Vliegtuigmonteur: Ontdek Onze Top Opleidingen

Maak kennis met AM&TS/Curio, dé plek waar jouw droom om vliegtuigmonteur te worden werkelijkheid wordt. Onze hoogwaardige opleidingen bereiden je voor op een veelbelovende carrière in de luchtvaart. Ontdek hieronder waarom onze opleidingen tot vliegtuigmonteur jou de beste start geven.

vliegtuigmonteur

Waarom kiezen voor een opleiding tot Vliegtuigmonteur bij ons?

1. Kwalitatieve Opleiding tot Vliegtuigmonteur

Bij AM&TS/Curio geloven we in de kracht van een solide basis. Onze vliegtuigmonteur opleidingen worden gegeven door ervaren professionals, met de focus op kwalitatief onderwijs dat je voorbereidt op de uitdagingen van de luchtvaartindustrie. Onze vakdocenten hebben allemaal ervaring in het werkveld, en kunnen jou de fijnste kneepjes van het vak leren. 

2. Praktijkgerichte opleiding tot Vliegtuigmonteur

Ontwikkel essentiële vaardigheden met onze praktijkgerichte opleiding tot vliegtuigmonteur. Hier leer je niet alleen de theorie, maar pas je deze direct toe in onze hangaar waar échte vliegtuigen staan. Hierdoor betreedt je de industrie verzekerd na je opleiding. 

3. Erkende Certificering tot Vliegtuigmonteur

Onze vliegtuigmonteur opleidingen zijn erkend door EASA. Na het succesvol voltooien van jouw opleiding ontvang je een certificaat dat jouw bekwaamheid als vliegtuigmonteur bevestigt. Hiernaast kan je bij AM&TS ook je Part certificering halen, waardoor je Europees erkent vliegtuigmonteur bent en in meer dan 30 Europese landen aan de slag kunt. 

Bekijk vliegtuigmonteur opleidingen

Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud

Als eerste monteur vliegtuigonderhoud (cat. A) voer je bij een onderhoudsbedrijf of luchtvaartmaatschappij het onderhoud uit. Je voert mechanisch en basis elektrisch onderhoud uit en repareert vliegtuigonderdelen. Dat is belangrijk omdat ze grote afstanden afleggen in allerlei soorten weersomstandigheden. Je kunt met deze opleiding in Nederland werken maar ook in het buitenland. 

Technicus Mechanica

Ben je technisch en zoek je een uitdaging in de luchtvaart? Dan is de opleiding Technicus Mechanica (cat. B1.1) dé plek voor jou! Hier word je opgeleid tot specialist in luchtvaarttechniek: van mechanisch tot elektrisch onderhoud aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Als vliegtuigonderhoud technicus mechanica sleutel je aan vliegtuigen. Je doet het onderhoud of reparaties en je kunt ook meewerken aan een nieuw vliegtuig. Jouw specialisatie is het mechanisch en (basis) elektrisch onderhoud van een vliegtuig. Dat is belangrijk werk.

Technicus Avionica

Ben je technisch en zijn elektronische snufjes echt jouw ding? Dan is de opleiding Technicus Avionica (cat. B2) dé plek voor jou! Tijdens je opleiding leer je alles op het gebied van alles op het gebied van elektrotechnisch en avionisch onderhoud. Als vliegtuigonderhoud technicus avionica voer je bij een onderhoudsbedrijf of luchtvaartmaatschappij het onderhoud uit aan elektrische-, navigatie- en vluchtgeleidingssystemen. Je controleert het werk van collega’s zodat vliegtuigen in topconditie blijven. Dat is belangrijk omdat ze grote afstanden afleggen in allerlei soorten extreem weersomstandigheden. Je kunt met deze opleiding in Nederland werken maar ook in het buitenland.

Start Jouw Reis als

Vliegtuigmonteur!

Welke opleiding je ook kiest, je zult profiteren van hoogwaardig onderwijs en praktische ervaring die je voorbereiden op een succesvolle carrière als vliegtuigmonteur. Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in voor een van onze opleidingen.