Informatie voor

docenten & decanen

Kennismaken met Vliegtuigtechniek
op uw school? Dat kan!

Om interesse te wekken voor techniek (z.g. STEM: Science Technology Engineering Mathematics) onderneemt de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) initiatieven op het raakvlak met het reguliere onderwijs. Voorbeelden zijn participatie in twee STO’s (Brabantse Wal en Brabant Midden), Game On en (samen met Boeing) de Newton Flight Academy.

Al deze initiatieven zijn er op gericht om VO en VMBO leerlingen te interesseren voor techniekonderwijs en specifiek luchtvaart technisch onderwijs zoals dat bij AM&TS / Curio gegeven wordt.

Mogelijkheden

Techniek in de klas

Tijdens het lesuur vertelt een van onze vakdocenten over de basisprincipes van vliegtuigtechniek.

Voorlichting bij u op school

Een voorlichting in uw les aanvragen? Dat kan!

Promotiemateriaal

Verrijk uw school met een poster of brochures over Vliegtuigtechniek.

Met de klas op bezoek

Heeft u interesse om met een hele klas geïnteresseerde leerlingen de opleiding te bezoeken?

Meeloop- en Open dagen

Leerlingen kunnen deelnemen aan een Meeloopdag of langskomen op een Open Dag of Avond.

Workshop STEM-box

de AM&TS heeft STEM Boxen ontwikkeld waarop leerlingen in het VO op speelse wijze kennis maken met de techniek achter vliegtuigen. Het lesprogramma duurt een dagdeel en kan in de klas worden uitgevoerd.
SAMENWERKING EN PART CERTIFICATEN

De opleidingen Vliegtuigtechniek verzorgt AM&TS samen met Curio. De AM&TS heeft een Europese erkenning, waardoor je naast je mbo diploma ook door de Europese luchtvaart autoriteiten erkende certificaten kunt behalen (Part 147 / Part 66).
Hiermee kun je in meer dan 30 landen aan de slag.

Opleidingen van het hoogste niveau die je meteen op de goede koers brengen! En je studeert op een unieke onderwijslocatie, midden tussen de vliegtuigen, op een luchtvaart gerelateerd bedrijventerrein.