Informatie voor

ouders & decanen

Kennismaken met Vliegtuigtechniek
op uw school? Dat kan!

Om interesse te wekken voor techniek (z.g. STEM: Science Technology Engineering Mathematics) onderneemt de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) initiatieven op het raakvlak met het reguliere onderwijs. Voorbeelden zijn participatie in twee STO’s (Brabantse Wal en Brabant Midden), Game On en (samen met Boeing) de Newton Flight Academy.

Al deze initiatieven zijn er op gericht om VO en VMBO leerlingen te interesseren voor techniekonderwijs en specifiek luchtvaart technisch onderwijs zoals dat bij AM&TS / Curio gegeven wordt.

Mogelijkheden

de AM&TS heeft STEM Boxen ontwikkeld waarop leerlingen in het VO op speelse wijze kennis maken met de techniek achter vliegtuigen. Het lesprogramma duurt een dagdeel en kan in de klas worden uitgevoerd. 

Enerzijds activeren en stimuleren de verschillende luchtvaart gerelateerde experimenten in de luchtvaart STEM-box het denk- en doe-proces van de leerlingen. Anderzijds wordt het op zo een manier gebracht dat de wetenschap in het algemeen en de luchtvaarttechnologie in het bijzonder op een leuke en speelse manier in de kijker wordt gezet. 

Geïnteresseerd om de STEM box bij u in de klas in te zetten? Vraag hem hieronder direct aan of download vast de handleiding! 

Een voorlichting in uw les aanvragen? Dat kan! 

Leerlingen kunnen deelnemen aan een Meeloopdag of langskomen op een Open Dag of Avond.

Heeft u interesse om met een hele klas geïnteresseerde leerlingen de opleiding te bezoeken? Dat kan! Neem contact met ons op, dan plannen wij het bezoek graag met u in. 

Heeft u interesse om met een hele klas geïnteresseerde leerlingen de opleiding te bezoeken? Dat kan! Selecteer een gewenste datum en dan nemen wij contact met u op.

Verrijk uw school met een poster of brochures over Vliegtuigtechniek. Vraag hier het promotiepakket aan!

BEREIKBAARHEID

Misschien heb je vragen over de reistijd naar Woensdrecht toe.

Met de auto?

Je bent in ongeveer 20 minuten met de auto in Roosendaal, en in 15 minuten in Bergen op Zoom.

Openbaar vervoer

Er is ook een busverbinding. Vanuit Roosendaal (bus 104, 40 minuten) en vanuit Bergen op Zoom (bus 106, 15 minuten) kun je met de bus direct naar Hoogerheide. De bus stopt voor de school en rijdt op schooltijden extra vaak.
Veel studenten komen niet op de fiets naar school maar maken gebruik van het openbaar vervoer of carpoolen met studenten die al een rijbewijs hebben. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je in de bus of trein alvast je huiswerk maken.

Op kamers

Ook kiezen sommige studenten ervoor om op kamers te gaan in Bergen op Zoom, Roosendaal of Breda. Kortom: er zijn veel opties waardoor de reistijd voor jou geen belemmering hoeft te zijn om te kiezen voor Vliegtuigtechniek in Woensdrecht. We adviseren je graag.

SAMENWERKING EN PART CERTIFICATEN

De opleidingen Vliegtuigtechniek verzorgt AM&TS samen met Curio. De AM&TS heeft een Europese erkenning, waardoor je naast je mbo diploma ook door de Europese luchtvaart autoriteiten erkende certificaten kunt behalen (Part 147 / Part 66).
Hiermee kun je in meer dan 30 landen aan de slag.

Opleidingen van het hoogste niveau die je meteen op de goede koers brengen! En je studeert op een unieke onderwijslocatie, midden tussen de vliegtuigen, op een luchtvaart gerelateerd bedrijventerrein.