Dit is

vliegtuigtechniek

Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud

Als eerste monteur vliegtuigonderhoud (cat. A) voer je bij een onderhoudsbedrijf of luchtvaartmaatschappij het onderhoud uit. Je voert mechanisch en basis elektrisch onderhoud uit en repareert vliegtuigonderdelen. Dat is belangrijk omdat ze grote afstanden afleggen in allerlei soorten weersomstandigheden. Je kunt met deze opleiding in Nederland werken maar ook in het buitenland. 

Technicus Mechanica

Ben je technisch en zoek je een uitdaging in de luchtvaart? Dan is de opleiding Technicus Mechanica (cat. B1.1) dé plek voor jou! Hier word je opgeleid tot specialist in luchtvaarttechniek: van mechanisch tot elektrisch onderhoud aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Als vliegtuigonderhoud technicus mechanica sleutel je aan vliegtuigen. Je doet het onderhoud of reparaties en je kunt ook meewerken aan een nieuw vliegtuig. Jouw specialisatie is het mechanisch en (basis) elektrisch onderhoud van een vliegtuig. Dat is belangrijk werk.

Technicus Avionica

Ben je technisch en zijn elektronische snufjes echt jouw ding? Dan is de opleiding Technicus Avionica (cat. B2) dé plek voor jou! Tijdens je opleiding leer je alles op het gebied van alles op het gebied van elektrotechnisch en avionisch onderhoud. Als vliegtuigonderhoud technicus avionica voer je bij een onderhoudsbedrijf of luchtvaartmaatschappij het onderhoud uit aan elektrische-, navigatie- en vluchtgeleidingssystemen. Je controleert het werk van collega’s zodat vliegtuigen in topconditie blijven. Dat is belangrijk omdat ze grote afstanden afleggen in allerlei soorten extreem weersomstandigheden. Je kunt met deze opleiding in Nederland werken maar ook in het buitenland.
BEREIKBAARHEID

Misschien heb je vragen over de reistijd naar Woensdrecht toe.

Met de auto?

Je bent in ongeveer 20 minuten met de auto in Roosendaal, en in 15 minuten in Bergen op Zoom.

Openbaar vervoer

Er is ook een busverbinding. Vanuit Roosendaal (bus 104, 40 minuten) en vanuit Bergen op Zoom (bus 106, 15 minuten) kun je met de bus direct naar Hoogerheide. De bus stopt voor de school en rijdt op schooltijden extra vaak.
Veel studenten komen niet op de fiets naar school maar maken gebruik van het openbaar vervoer of carpoolen met studenten die al een rijbewijs hebben. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je in de bus of trein alvast je huiswerk maken.

Op kamers

Ook kiezen sommige studenten ervoor om op kamers te gaan in Bergen op Zoom, Roosendaal of Breda. Kortom: er zijn veel opties waardoor de reistijd voor jou geen belemmering hoeft te zijn om te kiezen voor Vliegtuigtechniek in Woensdrecht. We adviseren je graag.

Wil je een

rondleiding?

Neem een
virtuele tour

Schrijf je in voor een

meeloopdag

Ontdek hoe het leven van een student écht is. Meld je aan voor een meeloopdag Vliegtuigtechniek. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Door een dag mee te lopen, weet je nog beter of de opleiding bij je past. De meeloopdagen vinden plaats in februari en maart 2022. Meld je aan via het formulier hiernaast en wij nemen contact met je op om een datum in te plannen.

Op een meeloopdag is het mogelijk om een dag mee te lopen met onze studenten om een goed beeld te krijgen van de opleiding. De dag begint om 8:15 en eindigt om 16:00 uur. In de ochtend staan een theorie les en 2 uur basispraktijk op het programma. Na de lunch ga je in de hangaar aan het werk aan de vliegtuigen!

Inschrijfformulier

Naam(Vereist)