Het verhaal van

Hamid Ebrahimi

Technicus Avionica

“Ik vind wel dat AM&TS een goede overstap is tussen mij en het werk van de luchtvaart. Want de wereld van de luchtvaart is niet zo klein en ik vind dat zelf een heel grote stap. Die stap is alleen maar mogelijk via de AM&TS.”

Hamid woont acht jaar in Nederland. “Naast dat ik de taal moest leren, moest ik tegelijk ook de opleiding doen. Dit is zo’n opleiding waarbij je niet alleen Nederlands, maar ook heel goed Engels moet kunnen spreken.”
De ideale student luchtvaarttechniek moet ook inzicht hebben in de techniek, inlevingsvermogen in het bedrijf en de passagier. “Je moet je wel realiseren: het is de klant waar je het voor doet. Dus die zit in het vliegtuig en wil op tijd weg. Dus als jij zegt: ‘Het kan me wat, ik heb recht op pauze.’ Bedenk dan altijd dat er een klant staat te wachten die verwacht dat er een vliegtuig op tijd vertrekt en land. Dat vergt extra inzet.”

Hamid vindt het niveau van de opleiding best wel hoog. “Ik denk dat het zo hoog moet zijn, want hier in de luchtvaart werken we dus niet alleen met het maken van iets, maar ook met het leven van andere mensen. Bij andere mbo-opleidingen kun je zeggen:
‘Ok, ik heb vandaag niet zo goed geleerd, maar het komt goed: Maar bij deze opleiding kan je dat niet zeggen. Je wordt gelijk bestraft.”
De gepassioneerde luchtvaarttechnicus deelt nog in één zin zijn advies aan huidige en toekomstige studenten. “Doe je best. Zorg dat je eerst je diploma haalt. En als je daarnaast ook je Part 147 haalt, is je toekomst altijd helemaal goed.”

Shopping Basket