Word jij een expert in vliegtuigtechniek?

Kies voor de opleiding
Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud.

Heb jij wat met techniek, volg je nu een vmbo kaderberoepsgerichte leerweg en denk je na over je volgende stap? Denk dan eens aan mbo Vliegtuigtechniek en word eerste monteur vliegtuigonderhoud.

Je gaat alles leren op het gebied van mechanisch en (basis)elektrisch onderhoud. Alle onderdelen van vliegtuigtechniek worden uitgebreid behandeld om jou voor te bereiden op het échte werk. 

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
Na de opleiding

Diploma behaald? Bedrijven staan in de rij voor jouw technisch talent dus waarschijnlijk heb je snel een baan. Dat hoeft trouwens niet eens in de luchtvaart te zijn. High tech en bijvoorbeeld de windsector zijn ook op zoek naar jou.

Wil je doorstuderen? Na het behalen van je niveau 3 diploma, kan je doorstromen naar de niveau 4 opleiding Technicus Avionica of Technicus Mechanica. 

Welke vakken ga je volgen tijdens de opleiding?

Keuzedelen

Uiteraard krijg je tijdens je opleiding ook praktijkles.

Je werkt aan echte vliegtuigen, zoals een Fokker100, F16 en Bölkow helikopter.

Niveau 3 opleiding

Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud

Als eerste monteur vliegtuigonderhoud (cat. A) voer je bij een onderhoudsbedrijf of luchtvaartmaatschappij het onderhoud uit. Je voert mechanisch en basis elektrisch onderhoud uit en repareert vliegtuigonderdelen. Dat is belangrijk omdat ze grote afstanden afleggen in allerlei soorten weersomstandigheden. Je kunt met deze opleiding in Nederland werken maar ook in het buitenland.